Alla drevrar

 

 

In loving memory

J Trajåsens Casanova 35003/96 

e UoJCH Ricy u UCH Trajåsens Irwina  

 

Mörk röd och vit, 36 cm. Casanova blev den snyggaste hanen hittills med en underbar mentalitet. Det bästa han visste var att passa valpar. Dessa små "monster" fick hunsa med Cassi utan att han blev sur. Blev det för mycket, gick han bara ifrån dem.

På utställning 5 BIM och 2 BIR, 3 cert och 5 ck. På jaktprov: 2 ettor och ett andrapris på rå. 

Skallpoäng 5.

Fader till 25 valpar med 4 tikar. 12 startande valpar (48%). Medelp 2,38. Avkp 114,5. Tiktal 100.

Han hann bara få 25 valpar efter sig innan han försvann ur våra liv. Vi vet än idag inte vad som hände honom efter att han grävt sig ut ur trädgården den 4 september år 2000. Vi är ändå mycket tacksamma för den tid vi fick ha honom hos oss men saknaden efter honom är ofantligt stor.

 

 När hjärtan brista        

Ett osynligt band knöts mellan oss redan den dag du föddes. En obeskrivlig känsla av samhörighet, lojalitet och stolthet fyllde mitt hjärta. Känslan växte i samma takt som du. För mig blev du den finaste Drevern jag haft. Så oerhört kelig och tillgiven med ett sätt som vann allas hjärtan. Att vara "cool" innebar för dig att ligga och äta ur matskålen, sova dig igenom utställningarna samt att sitta på jordkällaren för att studera rådjuren utan att ge hals. Det fanns ju ingen anledning att skälla på dem när det inte var jakt.

Tidigt kom du på att krafsa med tassarna på mig för att få uppmärksamhet. Bland dina hundkompisar var du störst, bäst och vackrast bara genom ditt sätt att vara. Samtidigt som din ömhet för små valpar fick dig att utstå åtskilliga nafsanden.

En dag försvann du ur mitt liv.

Ett hål under staketet i trädgården talade sitt tydliga språk. Du hade tidigare rymt några gånger för att jaga ett par timmar, men denna gång kom du inte hem. Min oro växte allteftersom timmarna gick och inte ett ljud hördes. VAR ÄR DU?

Hur många mil har inte bilen gått i sökandet efter dig. Mina steg i skogen är oräkneliga. Telefonen är död och med mig överallt. Kanske ringer någon om besked. VAD HAR HÄNT DIG?

Ovissheten och alla frågor som jag inte får svar på, surrar i mitt huvud varje dag. Mina blickar dras mot vägen otaliga gånger under dagarna i hopp om att få se dig komma. Tårarna är aldrig långt borta. Det gör så ont.

Kan hjärtat brista? Du är ju bara en hund. VARFÖR?                                                                                             

För alltid i mitt minne.  Din matte                                                   

 

Sidans topp