Alla drevrar

 Nedan filmer:

Film 071022

Film 070925

 

ALVA född den 27/6-07

e UoJCH Trajåsens Fargo u J Trajåsens Gabela

För att se Alvas föräldrar, gå vidare till bilder Drever, G och F-kullen.

2007: Äntligen har vi fått hämta nya valpen. Det blev Alva som vi valde. Inget lätt jobb att välja valp då de var så väldigt lika. En stor eloge till fam.Wallin som fött upp och fostrat valparna så bra. Alla var synnerligen öppna, orädda och nyfikna på allt. Alva sov hela tiden i bilen och mest hela kvällen. Sedan var det full rulle. Hon försökte leka med GP och gråhundarna men de var lite försiktiga och tur är det när Alva är så liten. Pipleksakerna är förstås favoriter när inte husses eller mattes fötter är i närheten.

Vad som är väldigt trevligt, är att en tikvalp åkte över till Finland. Hon hamnade där vi för många år sedan hämtade Zevila! Mormor till Trajåsens Casanova som i sin tur är morfar till dessa valpar. 

24/9 snart är Alva 3 månader. Hon växer bra och är inte lika mycket "krokodilaktig" längre. Har varit med oss mkt, både i skogen och på arbetsplatser samt hos vänner. Det går jättebra. Inget problem att vara i buren i bilen.

27/10 och Alva fyller 4 månader. Det firade vi genom att hon fick vara med i skogen, något som hon verkligen gillar. Det går i 100 knutar och är såååå kul. 

I början på december, väckte hon på hjort. Nästa gång blir det nog drev.

Året -08 började bra då Alva fattade att hon skulle driva hjort. Flera ggr blev det ca 20 minuters drev med mycket tätt välklingande skall. Hon hittade tillbaka också! Hemma är hon inte lika busig. Leker mest med GP. Mjukisarna har fått stå tillbaka för tuggben men glasögonskalmar är en ny upptäckt. Fått köpa många nya glasögon. 

Januari -09. Nu är Alva stora damen och busar inte alls. Jakten har varit strålande. Vi har ju jagat in henne bara på hjort och det har hon skött med den äran. Flera hjortar är skjutna för henne. Man kan inte annat än att njuta åt hennes intensiva täta skall. Svårigheter blir det att starta på jaktprov då man sällan får hjortarna att bukta i 90 minuter.

Alvas syster i Finland blev provbäst på en kanonetta - hare och bra poäng. Annie är också meriterad nu. Himla roligt!

2010 är Alva stora "damen". Jagar som en gud.

Det är alltid lika roligt att jaga med Alva. Hon är väldigt styrbar, driver med ett härligt tätt skall och håller lagom drevtider. Lätt att blåsa av också. I år (2012) har hon även drivit hare! men det är hjort hon är expert på.

1/10-2013: Första släppet. Upptag omgående på hjort. Härligt drev som vanligt. Under dagen hade hon 3 drev (trol hjort samtl) men då det var mkt varmt och torrt blev inte dreven längre än att när det gick ur såten, lade Alva av och kom åter. Härliga hund.

Det är nu 2 december 2015. Även denna säsong gör Alva mycket bra ifrån sig. Kanondrev som vanligt och även i år är det skjutet flera hjortar för henne. Nästa år fyller hon nio och har hittills inte varit sjuk en enda dag.

September 2017 fick Alva sluta sina dagar pga juvertumörer. Tack underbara Alva för alla år du glatt oss både hemma och i skogen. Vi glömmer dig aldrig.


Klicka på bilderna för större format.

Mamma Gabela

Pappa Fargo

3 veckor

Alva är i mitten

På grönbete

Busigaste brorsan

Alva 4 veckor

8 veckor

På trajåsen med nya lekisar

Älgpipisen är bäst

Jättetrött 1:a kvällen

Trött, snäll, gosig

Gissa vem som bestämmer!

GP o Alva är goda vänner 

Här är Alva 4 år 2011

Favoritplatsen

 
Alicia (Finland) är lik Alva

Annie 6 mån

Apollo 6 mån

 

Lyckad hjortjakt 101106

Fjolårshind som Alva drev fram

Alva och en av hennes hjortar

Alva januari 2012
Alva 9 år
Alvas hind okt-16.Alma fick nosa
Alva snart 10 år
10 år