Alla gråhundar

 

               JCH Trajåsens Filippa 25719/2001A

e UoJCH Spjutbergets Sappo u UoJCH Jagerens Troya

Filippa är 49 cm hög, har ett HP på utställning i juniorklass samt CK och 3:a Btkl febr -03.

 

 

Filippa började lite trevande på älgar i september -02 för att i slutet skälla i 90 min utan avbrott. 

En tjur blev skjuten för Filippa efter dryga timmens utmärkta ståndarbete 2002. Hon har ett tätt, mycket hörbart och jämt skall.

Under hösten 2003 var hon lite "jojjig" i början men gjorde ändå bra ifrån sig på jakterna. 2 älgar blev skjutna (kunde ha varit fler men restriktioner gjorde att det inte blev fler). I december lossnade det riktigt för Filippa. Efter mkt bra jobb sköts det 5 älgar för henne.

Hon gick ett bra förstapris den 16/11-04. Andra förstapriset kom den 2/12. Båda domarna har satt 8 på skallet.

Tredje starten den 27/12 blev inte så bra. Med tanke på att omständigheterna var emot henne, gjorde hon ändå ett bra "jobb". Upptaget kom 1 km från provgruppen och det visade sig vara en liten kviga som i det skrapiga föret inte var särskilt samarbetsvillig. Filippa fick i alla fall ihop ca 120 min men skallade inte tätt och jämt som hon brukar. Det visade sig dagen efter hos veterinären att stämband och vävnaden runt var svullna. Det  räckte ändå till ett andrapris. Nu får Filippa vila resten av säsongen. 

Den 8/3-05 parades Filippa med JCH Halleklevs Daffy. Beräknas valpa v.19. Både Filippa och Daffy har ett mkt bra skall. Daffy har fått 9 poäng och Filippa har 8 i skallpoäng. 

Den 17/4-05 testades Filippa med en vildsvinsattrapp och bestod provet med utm resultat. 

Söndagen den 8 maj nedkom Filippa med 5 valpar. 4 tikar och en hane. Allt har gått bra så här långt. Filippa har ett mkt stabilt psyke och tar allt med ro. Det blev en JCH och ytterligare en meriterad. Bilder: se under bilder I-kull

Den 29/11-05 startades Filippa och tog sitt tredje förstapris på jaktprov med 87 poäng, så nu är hon JCH.

Filippa har aldrig gjort någon besviken på jakt. Även om inte söket blev det bästa, tog hon nästan alltid upp älg och hade förmågan att nästan alltid få till stånd på upptagsplatsen.

Den 4 januari 2011 fick Filippa gå över att jaga på Dianas ängar.

Hoppas det finns många älgar att skälla på där. Tack för alla minnen du gav oss Flippa!

  

Sidans topp