Om Trajåsens 

 

Vi, det är Kerstin Abrahamsson och Stefan Emanuelsson. 

Bor gör vi på en liten gård utanför byn VäneRyr mellan Vänersborg och Uddevalla.

Tomten har vi inhägnat så att hundarna får leka fritt om dagarna. Det ger dem ganska bra kondition. Sommartid blir det cykelturer.

 

Stefan (obs: fotot är ej nytaget)

Kerstin (obs: fotot är ej nytaget)

Vår hobby under sommaren -06-10 har varit att köra  motorcykel. Det har varit fantastiskt roligt. Allt har dock ett slut. Nu har vi sålt våra MC då vi egentligen inte hade så mycket tid att köra runt på dem.

Klicka för större bild.

våra första mc

Kerstins sista

Stefans sista

Uppfödning av Drever började vi på var vårt håll i mitten av -70 talet. Kennelprefixet Trajåsens fick vi 1982. Båda är vi inbitna jägare och har vuxit upp bland drevrar, så valet av ras har inte vållat några som helst bekymmer. 

Stefan blev jaktprovsdomare 1976 och exteriördomare 1992. Kerstin blev jaktprovsdomare 1984. Vi har också varit domare på viltspårprov. Från och med 2015 är det bara Stefan som fortfarande dömer älghundar på jaktprov. Numera lägger vi mer tid på jakten.

Vår avsikt med uppfödningen är att bevara och vidareutveckla de fina jaktliga, sunda och mentala egenskaper som både drevern och gråhunden har. Att dessa båda raser är formel 1 i jakthundssammanhang kan nog många med oss intyga.

 Det är mycket sällan man blir besviken under en jaktdag. Har man bara skapat en fin kontakt samt lite normal lydnad hemma, blir jaktdagarna härliga.

1994 köpte vi vår första älghund. Valet blev Norsk älghund grå. Den första blev Jagerens Troya. Henne fick vi vänta på i nästan 2 år innan det blev vår tur att få köpa valp av Germund Jämtveit i Notodden, Norge. Den väntan har vi inte behövt ångra. Läs vidare om Troya på annat ställe.

Utöver de hundar som finns uppräknade, har fler drevrar passerat inom kenneln men inte använts i aveln. Vi är mycket tacksamma för alla härliga stunder vi upplevt med våra hundar. 

 

Detta kort är taget ifrån vårt hus. Som mest stödutfodrade vi 24
rådjur på åkern vintern 09-10. Klicka på kortet för större bild.

sidans topp